Dešavanja

BOGAT I RAZNOVRSTAN PROGRAM U PLUŽINAMA

Prethodnih dana je nizom sportskih i kulturno-zabavnih aktivnosti obilježen 4.avgust – dan opštine Plužine.

2. avgusta na Ilindan je održan tradicionalni narodni skup na Trsi, gdje su održana takmičenja u skoku u dalj, bacanju kamena sa ramena kao i trke konja na 800 metara u disciplinama brdski i arapski konji. U takmičenju skok u dalj, prvo mjesto je osvojio Vuković Šćepan, drugi je bio Karadžić Novo, a treći Vojinović Aco. U takmičenju bacanje kamena sa ramena, prvo mjesto je osvojio Karadžić Aleksandar, drugo Španjević Nebojša a treće Vuković Mile. U trkama konja u disciplini brdski konji, prvo mjesto je osvojio Karadžić Ognjen, drugo Janković Gojko a treće Ostojić Miljan. U disciplini arapski konji, prvo mjesto je osvojio Kovačević Ivan, drugo Ostojić Marko a treće Mitrović Veselin. Za 3 prvoplasirana takmičara u svim ovim disciplinama novčane nagrade i diplome su obezbijedili opština Plužine, Park prirode “Piva” i Etno selo “Milogora”.

3. avgusta je pod pokroviteljstvom opštine Plužine a u organizaciji Opštinske organizacije Crvenog krsta Plužine i Kluba dobrovoljnih davalaca krvi održana akcija dobrovoljnog davanja krvi za koju se prijavilo preko 90 učesnika a ovom prilikom je prikupljeno 73 jedinice ove dragocjene tečnosti.

4. avgusta je svečanom sjednicom skupštine obilježen dan Opštine, a u večernjem terminu je održano finale jubilarnog 50. po redu turnira u malom fudbalu koji se igrao za ukupni nagradni fond od preko 3000 eura. Na ovom turniru je trijumfovala ekipa Ravnog koja je rezultatom 5-3 savladala ekipu Nikšića. Treće mjesto je osvojila ekipa domaćin ovoga turnira – Opština Plužine koja je savladala ekpiu FK Plužine. Takođe su i uručene nagrade i najboljim pojedincima. Za najboljeg igrača turnira je proglašen Milovan Drašković iz ekipe Ravno, najbolji strijelac je Darko Ćalasan iz ekipe Opština Plužine, dok je za najboljeg golmana proglašen 16-ogodišnji Radoš Dubljević. Nakon finalne utakmice je na Amfiteatru održan koncert Bijelo Dugme tribjut benda iz Beograda koji sa sa pjesmama popularne grupe Bijelo Dugme do “sitnih sati” upriličio fenomenalan ugođaj za sve prisutne.

Od 3-6 avgusta je održana tradicionalna 5. po redu Likovna kolonija “Piva 2018”, sa učesnicima slikarima iz zemalja okruženja.

Za naredni period je planiran i turnir u uličnom basketu “3×3”, a 8. avgusta je zakazana premijera pozorišne predstave pod nazivom “Biciklistički ustanak u Crnoj Gori” sa Velizarom Vejom Kasalicom i Nebojšom Ćićom Vulanovićem.

11. avgusta na amfiteatru gostuje Vanja Radovanović sa svojim Miladin Šobić tribjut bendom. 16 avgusta je zakazan nastup Šule Jovović kvarteta, a 20. avgusta će gostovati Milomir Miljanić.

“Tara bez granica”, pjesnički susreti koji će se održati po 21. put na obali rijeke Tare na Šćepan Polju, rezervisani su za 25. avgust.

About the author

Related Posts