T.A.R.A

DOBRODOŠLI U SVIJET SLOBODNOG PENJANJA U PLUŽINAMA!

Sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da je Opština Plužine uz podršku Evropske unije uredila prvo penjalište i instalirala smjerove za slobodno penjanje na prirodnoj steni u Plužinama!

Penjalište „Piva“se nalazi na atraktivnoj lokaciji na 2km od Plužina. Obuhvata dvije zone, sa ukupno 61 smjerom za penjanje. Smjerovi su različitih dužina, pogodni za sve penjače, od početnika do onih iskusnijih, za koje su uređeni posebni smjerovi dužine do čak 80 metara. Težine smjerova su ocjenjene skalom UIAA (Međunarodna planinarsko-alpinistička federacija) od II do XII.

Uređivanje penjališta “Piva” je još jedna u nizu aktivnosti projekta ”Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)” koji sprovode Opštine Plužine i Foča, u saradnji sa Parkom Prirode “Piva” i Turistička organizacija opštine Foča, a finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini u okviru Programa prekogranične saradnje CBC BiH-MNE.

U okviru projekta će u narednom periodu biti formiran penjački klub u Plužinama, kome će na raspolaganju biti i nabavljena oprema za penjanje.

Za više informacija o penjalištu molimo vas kontaktirajte Park prirode Piva na telefon +38240270069 ili email: parkpiva@yahoo.com

Doživite i vi svoju free climbing avanturu! Čekamo vas u Plužinama!

About the author

Related Posts