T.A.R.A

“Drinska priča” u Foči privukla veliki broj posjetilaca iz regiona

U periodu od 7. do 8. septembra u Foči je uz finanskijsku podršku Evropske unije održana dvodnevna manifestacija „Drinska priča“, koja je privukla veliki broj publike iz BiH, Crne Gore i šire.

Otvaranje „Drinske priče“ pripalo je grupi Vesele 80-te  iz Kragujevca, prepoznatljivoj po jedinstvenom koncertnom izvođenju pjesama cijele jedne generacije koja je ispisala zlatno doba domaće rok muzike. Članovi benda su obje večeri nastupali kao pregrupa.

Mnogobrojna publika je zatim uživala u koncertu Dženana Lončarevića, koji je sa svojim bendom oduševio sve prisutne. Dženan Lončarević, poznat po svojim etno, pop i rok nastupima i autobiografskim pjesmama, napravio je sjajnu atmosferu i oduševio više hiljada posjetilaca iz Foče i okruženja.

Fočanska publika je drugu noć imala priliku da uživa u hitovima kragujevačke rok grupe „Osvajači“, koji su imali čast da svojim hitovima zatvore „Drinsku priču“.  U publici je bilo ljudi različitih starosnih dobi, a svi su vidno uživali u izvođenjima dobro poznatih pjesama, čime su „Osvajači“ potvrdili svoj status jedne od najpopularnijih rok grupa na našim prostorima.

„Drinska priča“ je jedna u nizu od aktivnosti projekta ”Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)” koji sprovode Opštine Plužine i Opština Foča , u saradnji sa Parkom Prirode Piva  i Turističkom organizacijom opštine Foča, a finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini u okviru Programa prekogranične saradnje BiH-MNE.

About the author

Related Posts