Dešavanja

Ljeto u Plužinama

I ove godine opština Plužine i Park prirode “Piva” će biti u znaku brojnih muzičkih, kulturnih i sportskih događaja i manifestacija, i to je još jedan od razloga zbog kojih morate posjetiti ovaj kraj.

Muzičkim karavanom desetog Bedem festa, pod sloganom “Radujmo se”, koji kreće  baš iz Plužina u subotu 22.juna, povodom svjetskog dana muzike, započinjemo ovogodišnju ljetnju sezonu. Na gradskom amfiteatru nastupiće Plastic Sunday, Sana Garić i Alex Petrov.

U nedelju 23.juna održaće se koncert Bojane i Nikole Peković i njihove umjetničke porodice.

27.06.  je takođe rezervisan za koncert Sankt Peterburškog doma muzike – “Ambasada umjestnosti”, gdje će se publici predstaviti laurerati međunarodnih takmičenja: Aleksandar Vasiljev, Elisaveta Ivanova i Evgenij Saveljev.

Poslednja nedjelja juna biće rezervisana za ljubitelje planina i planinarenja. U nedelju 30.juna organizujemo uspon na Veliki Vito.

Jul započinjemo jedinstvenom i jednom od najboljih manifestacija u Crnoj Gori. Treću godinu za redom iz Plužina polazi – “Party bus”. Ove godine 4.jula na gradskom amfiteatru nastupiće – Električni orgazam, Prti Bee Gee i Rudolf.

  1. Pjesnička riječ na izvoru Pive održaće se 19. i 20. jula

U julu će biti održan i koncert Šula Jovovića i njegovog kvarteta.

Poslednja nedjelja jula je rezerisana za 12. tradicionalni uspon na Prutaš.

Početak avgusta biće  u znaku obilježavanja Dana Opštine. Održaće se 51.tradicionalni turnir u malom fudbalu, 6. slikarska kolonija sa učesnicima iz  zemlje i okruženja, koncerti, 6. po redu turnir u basketu “3×3”.

Pjesnički susreti “Tara bez granica” ove godine se održavaju 22. put na obali rijeke Tare na Šćepan polju u poslednjoj nedelji avgusta.

Tokom ljeta pored pomenutih, organizovaće se  i druge manifestacije i događaji, koji će imati za cilj promociju tradicije i kulture Pivskog kraja.

Sigurni smo da će , pored brojnih prirodnih i kulturnih vrijednosti Pive, ovo biti još jedan od razloga da ovog ljeta posjetite Plužine i Park prirode “Piva”.

 

Dobrodošli!

About the author

Related Posts