Info

VIJESTI IZ PARKA PRIRODE “PIVA”

Tokom prethodnog perioda u Parku prirode “Piva” je urađeno niz aktivnsoti kako bi tekuću turističku sezonu dočekali u što boljem svijetlu i kako bi bili spremni za što ugodniji boravak posjetilaca.

Naime, izgrađen je vidikovac i odmorište za posjetioce u selu Unač sa koga se pruža pogled na Pivsko jezero, Plužine i planinski masiv Bioč, Maglić i Volujak. Na prostoru Parka su postavljene 4 info table sa informacijama o biljnom i životinjskom svijetu Parka.

Tokom prethodne nedjelje, na osnovu prethodnog dogovora sa Nacionalnim parkom “Durmitor” i Nacionalnim parkom “Sutjeska” osposobili smo  i za posjetioce otvorili Turistički info centar (Vizitor centar) na Šćepan Polju, gdje će moći da se upoznaju sa turističkom ponudom ovih parkova i gdje će strani državljani moći da prijave svoj boravak.

U sklopu projekta “Nabavka opreme za nadzornike u Parku prirode Piva za spašavanje u nepristupačnim terenima”, koji je odobren i finansiran od strane MUP-a Crne Gore, nabavili smo 4 kompleta opreme i organizovali jednodnevnu obuku u Crkvičkom Polju, gdje su se naši zaposleni upoznali sa opremom, a nakon završetka tekuće turističke sezone planiramo da organizujemo sedmodnevnu obuku, gdje će se nadzornici detaljnije upoznati sa opremom i savladati tehnike spašavanja u nepristupačnim terenima.

Park je takođe sudjelovao zajedno sa Etno selom “Izlazak” i Etno selom “Nevidio” u akciji čišćenja biciklističke staze Top Trail 4 koja se pruža između ova dva etno sela.

U saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, preko njihovog programa za zapošljavanje putem javnog rada smo zaposlili 2 lica sa evidencije nezaposlenih u opštini Plužine, koja će se brinuti o ambijentalnoj higijeni u Parku.

About the author

Related Posts